c S

V valilnici kadrov za evropske politične in upravne ustanove tudi študenti iz Slovenije

21.03.2024 11:23 College of Europe je evropska izobraževalna ustanova, ki ponuja enoletne specializirane podiplomske programe s področja Evropske unije. Imenujejo ga tudi valilnica kadrov za evropske politične in upravne ustanove.

Po enajstih letih premora je leta 2022 šolnine za študij znova uvedla tudi Slovenija, tako da se slovenski študenti tam izobražujejo že drugo leto zapored.

Petar Mrdović in Anja Puc, ki sta na kolidžu v letošnjem študijskem letu, sta za študijske kolege pripravila razpravo na temo inovativne diplomacije v vse bolj kompleksnem svetu s slovensko zunanjo ministrico Tanjo Fajon. Udeležila se je je tudi rektorica kolidža, nekdanja italijanska zunanja ministrica in nekdanja visoka predstavnica Evropske unije za zunanjo in varnostno politiko Federica Mogherini.

College of Europe ima tri kampuse: najnovejšega v Tirani, od leta 1992 v Varšavi, najstarejšega, od leta 1949, pa v Brugesu v Belgiji, kjer stoji le lučaj od znamenitega glavnega mestnega trga.

Študenti prihajajo iz več kot petdesetih držav, podiplomski programi pa jim ponujajo ekonomijo in integracijske procese v Evropski uniji, evropsko pravo, mednarodne odnose in diplomacijo.

Petar Mrdović po študiju na ljubljanski Fakulteti za družbene vede in v Nemčiji v Brugesu študira mednarodne odnose in diplomacijo.

>> Več: V valilnici kadrov za evropske politične in upravne ustanove tudi študenti iz Slovenije