c S

Alma Mater Europaea – ECM postala univerza

26.03.2024 08:11 Svet Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu (Nakvis) je potrdil akreditacijo univerze Alma Mater Europaea – ECM. Ta zagotavlja, da institucija izpolnjuje posebna merila v zvezi s fakultetnimi kvalifikacijami.

Spada pod okrilje mednarodne univerze Alma Mater Europaea s sedežem v Salzburgu, ki jo je ustanovila Evropska akademija znanosti in umetnosti in ima študijske centre v več evropskih mestih po Evropi. V Sloveniji je odprla prvi kampus leta 2011, in sicer Alma Mater Europaea – Evropski center Maribor (ECM).

"S tem, ko smo postali univerza, se je utrdila pozicija Alma Mater v slovenski in mednarodni javnosti ter dokazala odgovornost učiteljev in študentov pri izpolnjevanju standardov in pričakovanj glede kakovosti dela, kadrov in organizacije," je pojasnil Ludvik Toplak, po novem rektor Univerze Alma Mater, izobraževalne ustanove s sedežem v Mariboru.

"Naše poslanstvo je razvijanje novih deficitarnih in obstoječim univerzam komplementarnih programov ter kakovostnih kadrov, ki so konkurenčni na domačem in evropskem trgu," pojasnjuje Toplak. "Alma Mater si je zastavila cilj, da se razvije v center odličnosti za Slovenijo in širši srednjeevropski prostor. Sledili bomo potrebam gospodarstva in javnih služb po principih kakovosti, relevance in racionalizacije," je dodal.

>> Več: Alma Mater Europaea – ECM postala univerza