c S

Učenci, ki se v šoli ne bodo želeli samotestirati, se bodo morali šolati na daljavo

11.11.2021 22:00 Od 17. novembra se bodo morali vsi učenci osnovnih in srednjih šol trikrat tedensko samotestirati v šolah (8. člen odloka), sicer se bodo morali šolati od doma. V Svizu so ob novih ukrepih v šolstvu ogorčeni, saj naj bi bili sprejeti brez posvetovanja s šolniki.

Vlada je znova obravnavala ukrepe, povezane z zajezitvijo okužb z novim koronavirusom, glede na "izjemno zahtevno epidemiološko situacijo je sklenila, da se bo samotestiranje od sredea, 17. novembra (popravek), izvajalo obvezno za vse učence v prostorih šol pod nadzorom strokovnih delavcev", je napovedal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec.

Učenci in dijaki imajo po besedah sekretarja Orehovca od ponedeljka dve možnosti. Prva je samotestiranje v šoli in uporaba ustreznih mask, druga možnost pa je izobraževanje na daljavo, ki bo veljalo za vse tiste učence in dijake, ki ukrepov ne bodo upoštevali. "Šole bodo v tem primeru morale zagotoviti možnost izobraževanja na daljavo glede na organizacijske in tehnične zmožnosti posamezne šole."

Povezava do novice: Učenci, ki se v šoli ne bodo želeli samotestirati, se bodo morali šolati na daljavo

Foto: STA