c S

Podjetja in posamezniki zbrali denar za nakup 178 računalnikov za šolanje na daljavo

20.04.2020 16:29 Ljubljana, 20. aprila (STA) - Na pobudo Založbe Rokus Klett in Modrijan izobraževanja so podjetja in posamezniki v dveh dneh zbrali skoraj 63.000 evrov za nakup 178 računalnikov, s katerimi bodo šolarji 59 osnovnih šol lahko sodelovali pri pouku na daljavo, so danes sporočili iz Kluba slovenskih podjetnikov - SBC.

Akcija zbiranja sredstev za nakup osebnih računalnikov za socialno ogrožene otroke je stekla pred dnevi. V času epidemije koronavirusa, ko šolanje otrok poteka od doma, se je namreč pokazalo, da vsi učenci v Sloveniji v času pouka na daljavo nimajo enakih možnosti za izobraževanje, so zapisali v sporočilu za javnost.

Na osnovi poziva, ki ga je predsednik Združenja ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Gregor Pečan naslovil na ravnatelje slovenskih osnovnih šol, je svoje potrebe sporočilo 198 šol, so navedli in dodali, da po podatkih kar 1299 otrok ni imelo dostopa do medmrežja ali osebnega računalnika.

Akcija je stekla prek Fundacije ROK (Razširimo otrokom krila), ki že vrsto let pomaga nadarjenim otrokom iz socialno ogroženih družin, in je del širše pobude Skupaj solidarni. Preko nje so zdaj zbrali sredstva za nakup 178 računalnikov, skupaj pa so preko pobude Skupaj solidarni zbrali 432 računalnikov, so še zapisali.