c S

Gradnja novega vrtca v Rogatcu odvisna od finančne podpore šolskega ministrstva

01.03.2020 11:10 Rogatec, 01. marca (STA) - Gradnja skoraj nič-energijskega vrtca v Rogatcu z obnovo kuhinje v tamkajšnji osnovni šoli je odvisna od finančne podpore ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Celotna naložba je vredna dva milijona evrov, približno polovico sredstev pa pričakujejo od ministrstva, je povedal župan Rogatca Martin Mikolič.

Če tega denarja ne bo, potem vrtca ne bodo gradili, je dejal Mikolič. Ta je zaskrbljen, saj so občine na ministrstvo za različne naložbe v vrtce prijavile za okoli 60 milijonov evrov potreb, ministrstvo pa naj bi imelo na voljo le dva milijona evrov.

Pojasnil je tudi, da so za gradnjo vrtca, ki bi lahko sprejel okoli 100 otrok, že prejeli 400.000 evrov iz eko sklada, občina pa bi najela tudi posojilo v višini okrog pol milijona evrov.

Po Mikoličevih besedah so gradnjo vrtca načrtovali že leta 2017 in naložbo ocenili na 1,7 milijona evrov, a jim takrat ni uspelo zapreti finančne konstrukcije.

Projekt sicer zajema izgradnjo šestoddelčnega vrtca kot prizidka k Osnovni šoli Rogatec. Predviden pričetek del je 1. junij letos, skrajni rok za izvedbo pa je 15. avgust leta 2021.

Občina prav tako načrtuje obnovo kuhinje v osnovni šoli, ki bi bila namenjena tudi potrebam novega vrtca. Začetek obnove je predviden marca prihodnje leto, zaključek pa konec avgusta leta 2021. Javni razpis za izvajalca del je občina objavila v začetku februarja letos.