c S

Šolarji iz vzhodne Slovenije na zimskih počitnicah

24.02.2020 08:39 Ljubljana, 24. februarja (STA) - Za okoli 82.400 osnovnošolcev in 33.430 dijakov vzhodne Slovenije se danes začenja teden dni težko pričakovanih zimskih počitnic, medtem ko bodo njihovi vrstniki z zahoda države znova sedli v šolske klopi. Organizatorji so za ta čas pripravili pester nabor aktivnosti, tudi brezplačnih. Številni se bodo odpravili tudi na smučišča.

Potem ko so minuli teden počitnice uživali šolarji z gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja, se danes počitnic veseli še druga polovica šolarjev jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije.

Tako kot med vsakimi počitnicami bo tudi med tokratnimi poskrbljeno za otroško varstvo. V nekaterih občinah bo za to poskrbljeno v posameznih osnovnih šolah, organizirajo pa ga tudi različni zavodi in organizacije. Za počitnikarje pa so pripravljene tudi številne dejavnosti in programi. Ob ugodnem vremenu bodo lahko smučali in se sankali.

V Zvezi prijateljev mladine Maribor so pripravili pester program. Otrokom in mladim bodo v Domu ustvarjalnosti mladih na voljo različne ustvarjalne, tudi pustne delavnice, več športnih aktivnosti in sredin zimski izlet v Doživljajski park Vulkanija.

Športna zveza Celje skupaj z mestno občino tudi tokrat otrokom, osnovnošolski in srednješolski mladini ter študentom omogoča brezplačno udeležbo v različnih športnih aktivnostih.

Metliško društvo prijateljev mladine je med drugim pripravilo tudi smučarske počitnice v Kranjski Gori ter plavanje v ljubljanskem Atlantisu.

Osnovnošolce iz Murske Sobote je tamkajšnji Pomurski muzej povabil na delavnice, ki bodo potekale od torka do četrtka med 10. in 13. uro.

Policisti bodo tudi tokrat na smučiščih, kjer bo več ljudi kot običajno, poostreno nadzirali spoštovanje predpisov.

Šolarji bodo v šolske klopi znova sedli v ponedeljek, 2. marca. Naslednje počitnice jih čakajo konec aprila.