c S

Kamniški knjižnici ob 70-letnici zahvala za širjenje bralne kulture

02.12.2019 22:32 Kamnik, 02. decembra (STA) - V Kamniku je danes potekala slovesnost ob 70. obletnici delovanja Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja, ki je ob tej priložnosti knjižnici podelil zahvalo za širjenje bralne kulture in pomembno kulturno poslanstvo.

"Knjižnice so razgledni stolp človekovega duha," je v slavnostnem govoru ob jubileju dejal predsednik republike. Kot je poudaril, so knjižnice središče kraja in jih imajo ljudje preprosto radi - navkljub digitalnim spremembam, ki smo jim dandanes priča.

Direktorica knjižnice Breda Podbrežnik Vukmir se je zahvalila sodelavcem in njihovim predhodnikom za izjemno opravljeno delo. "Vsak vloženi evro v knjižnico se štirikrat povrne, v knjižnico je včlanjena skoraj četrtina prebivalstva Kamnika, na enega prebivalca izposodimo enajst knjig," je dejala.

Udeležence slovesnosti so nagovorili tudi župan Občine Kamnik Matej Slapar in župan Občine Komenda Slavko Poglajen, soustanovitelja knjižnice, ter Vesna Horžen, predsednica združenja slovenskih splošnih knjižnic, so še sporočili iz urada predsednika republike.