c S

Industrijski forum letos o preboju inženirjev

03.06.2019 08:35 Portorož, 03. junija (STA) - V Portorožu se bo danes in v torek odvil 11. industrijski forum IRT. Program današnjega dne zaznamuje razmislek o industriji, v kateri se odvija preboj inženirjev, podelili bodo tudi priznanje taras za najboljše projekte, ki so jih podjetja ustvarila v sodelovanju z domačim znanstveno-raziskovalnim partnerjem.

Letošnji finalisti izbora so Iskra ISD Plast in Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani za projekt Razvoj polimerne izvedbe avtomobilske komponente oljnega separatorja, Lek in Fakulteta za strojništvo ter Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani za projekt Umetni želodec za analizo in usmerjanje razvoja kompleksnih trdnih farmacevtskih oblik ter Plastika Skaza in Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru za Razvoj naprednega sistema za ločevanje odpadne sekundarne surovine transparentnega polikarbonata, so sporočili organizatorji, revija IRT 3000 s partnerji.

Osrednji strokovni dogodek slovenske industrije redno obiskuje več kot 500 udeležencev, namenjen pa je predstavitvi dosežkov, novosti, znanja in inovacij iz industrije in za industrijo, prenosu znanja in izkušenj, uporabe novih zamisli, zasnov, metod, tehnologij ter orodij v industrijskem okolju. Organizatorji želijo z dogodkom med drugim spodbujati tudi povezovanje in prenos uporabnega znanja iz znanstvenoraziskovalnega okolja v industrijo.

Na dogodku bo med drugim prvič v Sloveniji predstavljen vrhunski simulator vožnje ABB Formula E, ki ga v pripravah za dirke uporabljajo tudi profesionalni dirkači v ABB FIA Formula E Championshipu, tekmovanju dirkalnikov na električni pogon, ki ga je leta 2014 ustanovila Mednarodna avtomobilistična zveza.