EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.12.2018

Na ljubljanski univerzi tradicionalni Teden univerze

Ljubljana, 03. decembra (STA) - S predstavitvijo najboljših letošnjih raziskovalnih dosežkov ljubljanske univerze se je danes začel tradicionalni Teden univerze. Do petka bodo potekali številni dogodki, osrednji pa bo torkova slavnostna seja senata univerze s podelitvijo najvišjih priznanj. V tem tednu bo univerza obeležila tudi 99. rojstni dan.

Svoj tradicionalni teden je Univerza v Ljubljani (UL) odprla z dogodkom, na katerem pravkar predstavlja najodmevnejše raziskovalne dosežke univerze v tem letu in podelitvijo priznanj strokovnim sodelavcem univerze.

V torek bodo nadaljevali s slavnostno sejo senata, ki predstavlja osrednji dogodek Tedna univerze. Na seji bodo podelili najvišja priznanja, in sicer nazive častni doktor in častni senator UL, zlate plakete in svečane listine mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem. Letos bodo naziv častni doktor prejeli profesorji Aharon Oren, Lluis M. Mir in Duncan M. Haldane.

Sreda bo namenjena podelitvi Prešernovih nagrad študentom ter svečanih listin za najboljše študijske dosežke.

Slavnostni teden bodo zaključili s četrtkovo podelitvijo priznanj študentom za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti ter nazivov zaslužna profesorica oziroma zaslužni profesor univerze. Dogodke bodo neposredno prenašali na spletni strani univerze.

Vzporedno z osrednjimi dogodki se bodo po posameznih članicah oz. fakultetah in akademijah zvrstili še številni drugi dogodki in prireditve, med drugim v organizaciji fakultete za družbene vede tudi pogovor z Aleksandrom Čeferinom, predsednikom Evropske nogometne zveze (UEFA) o športu, politiki in medijih.

Ljubljanska univerza, ki povezuje 23 fakultet in tri umetniške akademije, letos praznuje 99. obletnico ustanovitve. Je največja in najstarejša ter po mednarodno uveljavljenih lestvicah kakovosti tudi najvišje uvrščena slovenska univerza, saj sodi med 500 najboljših univerz sveta. Njen letni proračun znaša okoli 300 milijonov evrov, na njej pa študira okoli 38.700 študentov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar