c S

V Dornberku danes odpirajo dograjen in energetsko obnovljen vrtec

24.10.2018 15:03 Dornberk, 24. oktobra (STA) - Mestna občina Nova Gorica je v sodelovanju z Osnovno šolo in vrtcem Dornberk v okviru projekta celovite energetske sanacije stavb v lasti novogoriške občine prenovila in energetsko sanirala tamkajšnji vrtec. Danes ga bodo predali namenu, občina je letos pripravila rekonstrukcijo in energetsko sanacijo še treh šolskih objektov.

Energetska sanacija in rekonstrukcija vrtca v Dornberku zajema 385 kvadratnih metrov neto notranjih površin v igralnicah in zunanjo ureditev z atriji. Z deli so začeli maja letos, gradnja se je zaključila v tem mesecu. Po krompirjevih počitnicah bodo otroci že lahko prestopili prag prenovljenega vrtca, so sporočili z Mestne občine Nova Gorica.

Z izgradnjo prizidka in energetsko prenovo so se izboljšali delovni in bivanjski pogoji tako za otroke kot tudi zaposlene ter druge uporabnike objektov. Vrtec v Dornberku v treh oddelkih obiskuje 63 otrok.

Poleg vrtca v Dornberku so obnovili in energetsko sanirali tudi telovadnici Osnovne šole Solkan in Osnovne šole Branik, vrtec v Šempasu pa je dočakal prizidek in energetsko prenovo.

Skupno so energetsko sanirali 2323 kvadratnih metrov ogrevanih površin, s čemer so na občini želeli zmanjšati porabo energije in tekoče obratovalne stroške objektov ter zagotoviti ustrezne prostorske kapacitete. Vrednost prenove vseh štirih objektov je znašala slaba 2,1 milijona evrov, od tega je novogoriška občina pridobila 318.418 evrov od ministrstva za infrastrukturo in 721.785 od ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.