c S

V Škofji Loki iščejo izvajalca za gradnjo vrtca

18.06.2018 07:11 Škofja Loka, 17. junija (STA) - Škofjeloška občina že od konca lanskega leta išče izvajalca del, ki bi zgradil nov vrtec za 6,7 milijona evrov, kolikor ima občina predvidenih sredstev. Trenutno tečejo pogovori z dvema ponudnikoma, ki sta sicer postavila previsoko ceno. Župan pa se nadeja, da bo vrtec, ki ga v Škofji Loki zelo potrebujejo, zgrajen do jeseni prihodnje leto.

Za šolsko leto 2018/2019 so v Škofji Loki prejeli 348 vlog za sprejem otrok v vrtec, od tega 233 vlog za otroke prvega starostnega obdobja, 112 za drugega in tri vloge za prilagojen program. Sprejetih bo okoli 235 otrok, okoli 110 pa jih bo ostalo na čakalni listi. Starše zato zelo zanima, kako daleč je projekt izgradnje novega vrtca na območju nekdanje vojašnice.

"Pomanjkanje prostora v škofjeloških vrtcih je precejšnja težava. Potrebujemo od štiri do pet dodatnih oddelkov, ki jih bomo z novim vrtcem tudi dobili. Hkrati se bo vrtčevsko varstvo preselilo iz dijaškega doma in bodo naši otroci imeli res izjemno dobre razmere za varstvo," je za STA povedal škofjeloški župan Miha Ješe. Pojasnil je, da bo novi vrtec sicer dvonadstropen, vendar bo naslonjen na hrib, tako da bosta imeli obe etaži direkten dostop do narave.

V proračunu občine je gradnja vrtca Kamnitnik predvidena v letih 2018 in 2019, zanj pa je predvidenih 6,7 milijona evrov. Prvo javno naročilo za izbor izvajalca del je občina objavila konec lanskega leta. Vendar je bila podana le ena ponudba, ki pa ni izpolnjevala pogojev javnega naročila. Ponudnik se je pritožil na državno revizijsko komisijo, a kasneje svojo pritožbo sam umaknil.

Občina je ponovno objavila razpis za izvajalca del 9. marca, ponudbo pa sta do roka, 11. aprila oddala dva ponudnika. Kovinar - gradnje ST Jesenice je skupaj z družbo Riko hiše Ljubljana ponudil izgradnjo vrtca za sedem milijonov evrov, VG5 Ljubljana pa za skoraj 7,3 milijona evrov. Ker obe ponudbi presegata zagotovljena sredstva, sta bili prejšnji mesec izključeni kot nedopustni.

Občina je nato začela konkurenčni dialog s pogajanji. "Pogovarjamo se z obema ponudnikoma in pričakujemo njune nove ponudbe. Na podlagi tega upam, da bomo do konca junija že dobili izvajalca gradnje," je povedal Ješe in dodal, da bo izvajalec nato za gradnjo potreboval okoli 14 mesecev, tako da bi bilo mogoče vrata že odpreti prihodnjo jesen, čeprav morda ne ob samem začetku šolskega leta.