c S

Kolaž mladosti za aktivno vključevanje mladih v družbeno dogajanje

24.05.2018 10:46 Ljubljana, 24. maja (STA) - V Ljubljani se danes začenja niz dogodkov v sklopu projekta Kolaž mladosti - dnevi mladih v Ljubljani. Osrednji namen projekta, ki bo vse do 1. junija povezal več kot 30 različnih organizacij na 15 dogodkih, je predstavitev aktivnosti mladinskega sektorja v Ljubljani ter aktivno vključevanje v družbeno dogajanje.

Skupni projekt Mreže mladinskih centrov Ljubljana in partnerskih mladinskih organizacij v Mestni občini Ljubljana je na vrsti že tretje leto zapored.

Letošnje dneve mladih bodo zaznamovali Nextival na Livadi, medvrstniško predajanje znanja na področju hip hop kulture ter nogometna turnirja s spremljevalnim dogajanjem v Zalogu in na Rakovniku.

Obetajo se še ulična intervenca gledališča zatiranih, Fuzballiga, otvoritev zelene dnevne sobe in preizkušanje mobilnih pohištvenih elementov študentov arhitekture, ulični mladinski in socialni cirkus, street fuzbal, obletnica mladinskega centra, predavanje o pravnih podlagah/omejitvah za izvajanje uličnega dela ter številne delavnice, so napovedali organizatorji.