c S

Napredek pri reševanju težave črnomaljskega otroškega vrtca Majer

30.03.2018 12:56 Črnomelj, 30. marca (STA) - Črnomaljski svetniki so na četrtkovi redni seji sprejeli prednaložbeno zasnovo za Vrtec Loka, v katerega nameravajo preseliti enoto na Majerju in jo opustiti. To enoto je namreč po negodovanju staršev nad tamkajšnjimi razmerami obiskala inšpekcija in ugotovila več nepravilnosti, po mnenju občine pa so pri reševanju teh težav dosegli napredek.

Po podatkih črnomaljske občine so tamkajšnji svetniki sprejeli prednaložbeno zasnovo, v kateri so preučeni vsi pogledi na novogradnjo in izdajo odloka, ki ga potrebujejo za začetek postopka izbire koncesionarja.

Vrtec Loka nameravajo namreč zgraditi v javno-zasebnem partnerstvu, izbrani koncesionar oz. soinvestitor pa bo prevzel izvedbo tega projekta.

Koncesionar bo moral med drugim v celoti poskrbeti za pripravo projektne dokumentacije za zagotovitev gradbenega dovoljenja, za rušitev stare zgradbe, za gradnjo novega vrtca s povezovalnim hodnikom in za rekonstrukcijo zdajšnjega objekta na Loki, so dodali.

V tem zdaj delujejo štirje oddelki in vsa potrebna podpora, cilj omenjene naložbe pa je sodoben Vrtec Loka s predvidenimi desetimi oddelki s spremljajočimi prostori in prostori za osebje. Naložba bo obsegala tudi zunanjo ureditev novega otroškega vrtca na Loki, so še sporočili s črnomaljske občine.

Omenjena inšpekcija je sicer zaradi ugotovljenih nepravilnosti v vrtčevski enoti Majer ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport predlagala njegov izbris iz razvida izvajalcev javno veljavnih programov.

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič se je na omenjeno januarja odzvala, da ugotovljene nepravilnosti že urejajo in odpravljajo in da "na občini pospešeno potekajo aktivnosti v zvezi z gradnjo novega vrtca - enota Loka v mestu Črnomelj".

Po njenih besedah enota Majer deluje še zato, ker drugih mest za tamkajšnjih približno 30 otrok v Črnomlju nimajo. Dovolj mest v tamkajšnjih vrtcih pa bo zagotovil šele novi vrtec na Loki.

Gradnjo vrtca na Loki, v katerega nameravajo preseliti enoto na Majerju in to opustiti, je županja nedavno napovedala za najkasneje jeseni, ko nameravajo začeti gradnjo nadomestnega otroškega vrtca Loka.