c S

Z akcijo Čisto veselje bodo počitnice omogočili 80 otrokom

29.03.2018 15:34 Maribor/Ljubljana, 29. marca (STA) - Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje je v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji letos že tretjič pripravila akcijo Čisto veselje in danes na sedežu družbe Gorenje Surovina v Mariboru opravila predajo zbranih sredstev. S pomočjo posameznikov in podjetij so zbrali skoraj 40.000 evrov, s katerimi bodo počitnice omogočili več kot 80 otrokom.

Omenjena akcija je namenjena zbiranju odpadnih materialov, z zbranim denarjem pa organizatorji skušajo čim več otrokom iz socialno šibkih družin omogočiti počitnice v družbi vrstnikov. Ti so take priložnosti izjemno veseli, saj so zaradi stiske mnogokrat stigmatizirani in izključeni iz družbe vrstnikov, so zapisali v družbi Gorenje.

Posamezniki in podjetja so v letošnji akciji prispevali skoraj 280 ton odpadnih materialov v skupni vrednosti več kot 37.600 evrov. V sodelovanju s podjetjema Gorenje Surovina in Spar Slovenija so po vsej Sloveniji postavili več kot 40 zbirnih lokacij, kjer so omogočili odlaganje odpadne električne in elektronske opreme, barvnih kovin, jeklenega odpada ter papirja. Vso zbrano odpadno surovino so nato ovrednotili po trenutno aktualnih cenah na trgu.

"Počitnice v družbi vrstnikov so za otroke izjemna priložnost, saj tako stkejo prijateljstva, hkrati pa se učijo delovanja v skupini in v družbi. Žal te možnosti še danes nimajo vsi otroci, ki živijo v Sloveniji. Izjemno veseli in hvaležni smo, da bomo lahko letos te želje izpolnili kar 80 otrokom," je dejala predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin.

Kot je poudaril direktor družbe Gorenje Surovina Jure Fišer, je del politike njihovega podjetja ob ekološki noti tudi družbena odgovornost. Skozi proces osveščanja o pomembnosti zbiranja in ločevanja odpadkov želijo ljudem pokazati pot združitve teh dveh dejavnosti.

Akcijo je tudi letos podprlo podjetje Spar Slovenija. Ob tem je prvi mož Spara Igor Mervič dejal, da je družbena odgovornost pomemben del tudi njihovega poslovanja, zato so se letos s ponosom že drugič pridružili akciji, že dlje časa pa sodelujejo tudi s projektom Botrstvo.