c S

V ponedeljek možne prijave k vpisu v novo Evropsko šolo Ljubljana

11.02.2018 13:47 Ljubljana, 10. februarja (STA) - V Ljubljani bo jeseni zaživela nova osnovna in srednja šola, ki bo namenjena otrokom in mladostnikom iz različnih jezikovnih in kulturnih okolij. Januarja ustanovljena Evropska šola Ljubljana bo delovala v okviru Šolskega centra Ljubljana. V ponedeljek bo na šoli informativni dan, ko se bo možno tudi prijaviti k vpisu za prihodnje šolsko leto.

Šola bo, kot so zapisali na spletni strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, izvajala osnovnošolsko in srednješolsko splošno izobraževanje v skladu s programom Evropskih šol. Z izvajanjem programa bo začela v šolskem letu 2018/2019, in sicer v prvem in drugem letniku primarne stopnje. K vpisu pa se bo možno prijaviti še 19. in 28. februarja.

Šolanje bo trajalo 12 let, od tega pet let na primarni stopnji in sedem let na sekundarni stopnji. Program se bo izvajal v slovenski in angleški jezikovni sekciji.

Evropska šola Ljubljana je sicer edina slovenska šola v mreži akreditiranih evropskih šol. Njeno poslanstvo je v jezikovno in kulturno pisanem svetu ustvariti spodbudno učno okolje, ki ob doseganju visokih standardov znanja ceni vsakega posameznega učenca, so zapisali v informativnem biltenu šole.

Osnovno vodilo šole je soustvarjanje spodbudnega in ohrabrujočega učnega prostora za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov iz različnih jezikovnih in kulturnih okolij. "Skupaj z učenci in starši želimo graditi mostove med različnostmi, krepiti pravičnost, opogumljati mlade na njihovi poti, prepoznati potenciale vsakega posameznega učenca, hkrati pa dosegati visoke izobraževalne standarde," so navedli.

Skozi sodobne pedagoške prakse obljubljajo, da bodo spodbujali radovednost, vrstniško sodelovalnost, spoštljivost in etičnost ter se zavezali vrednotam odgovornega evropskega državljanstva.