c S

Danes še drugi informativni dan za bodoče študente in dijake

10.02.2018 09:42 Ljubljana/Maribor/Koper/Nova Gorica, 10. februarja (STA) - Bodoči študentje in dijaki se lahko še danes na informativnem dnevu seznanijo s študijskimi in srednješolskimi programi, na katerih bi želeli nadaljevati šolanje. Za lažjo odločitev so na fakultetah in srednjih šolah pripravili predstavitve programov, ki bodo ob 9. oziroma 10. uri. Za bodoče študente je na voljo 18.481 mest, za dijake 23.644.

Fakultete in srednje šole so bodočim študentom in dijakom vrata odprle v petek. Ti se lahko na informativnem dnevu podrobneje seznanijo z vpisnimi pogoji, s samim poklicem oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja.

Tako kot vsako leto bodočim brucem na teh zdaj že tradicionalnih informativnih dnevih pomagajo študenti oziroma študentske organizacije.

Za bodoče ljubljanske študente je tako študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani pripravila brošuro z vsemi opisanimi fakultetami in akademijami, voznimi redi vlakov in avtobusov ter zemljevidom mestnih avtobusov. V njej so tudi zbrane informacije o ljubljanski družini ŠOU in njenih storitvah. Brošure delijo na različnih info točkah. Informatorji so na voljo tudi z nasveti.

Tisti, ki bodo obiskali fakultete mariborske univerze, se lahko po pomoč obrnejo na tamkajšnjo študentsko organizacijo, katere člani bodo na voljo pred fakultetami. Informatorji v prepoznavni modri barvi ter s sloganom Mene vprašaj bodo delili letake dobrodošlice s pomembnimi datumi in bodoče študente usmerjali do želenih fakultet. Ključne informacije so še na spletni strani ŠOU v Mariboru v Bruc priročniku.

Na primorski univerzi so tudi danes člani primorske študentske organizacije skupaj s predstavniki študentskih svetov fakultet bodočim študentom na voljo z različnimi uporabnimi informacijami.

Osnovnošolcem pa z informacijami pomagajo člani dijaških skupnosti. Nabor informacij lahko najdejo tudi na spletnih straneh šol oziroma portalov, kot sta dijaki.info in dijaski.net.

V okviru letošnjih informativnih dni so v petek pripravili tudi dan odprtih vrat študentskih domov, na katerem so stanovalci študentskih domov bodočim študentom predstavili utrip študentskega življenja in jih povabili na voden ogled študentskih naselij.