c S

Na razpis za direktorja zavoda za šolstvo trije prijavljeni, tudi zdajšnji direktor Logaj

17.01.2018 07:34 Ljubljana, 16. januarja (STA) - Na razpis za novega direktorja Zavoda RS za šolstvo, ki je potekel v ponedeljek, so prispele tri prijave. Med drugim je prijavo podal tudi zdajšnji direktor Vinko Logaj, so za STA potrdili na zavodu. Mandat direktorja zavoda sicer traja štiri leta.

Razpis za novega direktorja zavoda je bil objavljen 5. januarja v uradnem listu, iztekel pa se je v ponedeljek. Na zavodu pravijo, do so do roka prejeli prijave treh kandidatov. Potrdili so, da se je na razpis prijavil dozdajšnji direktor Logaj, imen preostalih dveh kandidatov pa niso razkrili.

Kot so navedli, bo prejete prijave pregledala razpisna komisija in izločila kandidate, ki ne izpolnjujejo razpisnih pogojev, kandidate, katerih vloga je bila nepopolna, pa bo pozvala k dopolnitvi. Nato bo sledila priprava poročila o kandidatih, ki ga bodo posredovali svetu zavoda, ki bo izbral najbolj primernega kandidata. Še pred tem je sicer zavod za šolstvo dolžan pridobiti mnenje delavcev. Če nihče od kandidatov ne dobi potrebne večine, razpis ponovijo.

Kandidati za direktorja zavoda morajo imeti najmanj univerzitetno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj, obvladati morajo najmanj en tuj jezik in izkazovati sposobnost za vodenje zavoda. Prednost pri izboru imajo kandidati, ki imajo vodstvene izkušnje. Prijavi so morali priložiti tudi svojo zamisel razvoja in delovanja zavoda.

Zavod za šolstvo je osrednji nacionalni razvojno-raziskovalni in svetovalni zavod na področju predšolske vzgoje, osnovnega šolstva in splošnega srednješolskega izobraževanja. Med drugim je zadolžen za pripravo strokovnih dokumentov in podlag pri vzpostavljanju sistemskih pogojev za razvoj vzgoje in izobraževanja, spremljanje in evalvacijo novosti ter za izobraževanje učiteljev in ravnateljev.