c S

V vrtcu Majer v Črnomlju odpravljajo ugotovljene nepravilnosti

08.01.2018 10:09 Črnomelj, 08. januarja (STA) - Na črnomaljski občini so se po negodovanju staršev in obisku inšpekcije v otroškem vrtcu Majer, kjer je ta ugotovila več nepravilnosti in šolskemu ministrstvu posledično predlagala izbris vrtca iz razvida izvajalcev javno veljavnih programov, lotili odpravljanja nepravilnosti. Z občinskim vodstvom so se sestali tudi predstavniki ministrstva.

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so za STA sporočili, da problematiko vrtca Majer "rešujejo celostno". Hkrati so potrdili, da je lanski inšpekcijski obisk v vrtčevski enoti Majer, ki več kot 20 let deluje v nenamenski zgradbi, urejeni iz bivalnih kontejnerjev, ugotovil več nepravilnosti in predlagal izbris.

Sestanek s predstavniki ministrstva je za STA potrdila tudi črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič, ki je v skopem odzivu konec tedna sporočila, da so v petek prejeli obvestilo o predlogu izbrisa in dodala, da "v tem času že urejajo in odpravljajo" ugotovljene nepravilnosti.

Hkrati "na občini pospešeno potekajo tudi aktivnosti v zvezi z gradnjo novega vrtca - enota Loka v mestu Črnomelj", je dodala.

Čemas Stjepanovičeva je sicer že pred tem dejala, da bo občina v zvezi z enoto vrtca Majer ukrepala v skladu z navodili pristojnega ministrstva ter v skladu s svojimi materialnimi možnostmi glede zagotavljanja dovolj mest v črnomaljskih vrtcih.

Po njenih besedah enota Majer deluje še zato, ker drugih mest za tamkajšnjih približno 30 otrok v Črnomlju nimajo. Dovolj mest v tamkajšnjih vrtcih pa bo zagotovil šele novi vrtec na Loki, je še opozorila.

Namero o gradnji nove enote na Loki je za STA potrdila tudi ravnateljica črnomaljskega Vrtca Otona Župančiča Petra Pezdirc Stopar. Odločitev o omenjeni gradnji so na svoji zadnji seji sprejeli tudi črnomaljski svetniki.

Starši otrok z enote Majer so sicer v lanski jeseni večkrat opozorili na njeno neprimernost in utesnjenost tamkajšnjih prostorov. Spisali so tudi peticijo s svojimi zahtevami in zanjo zbrali več kot 600 podpisov.

Njihov predstavnik Darjan Grudnik je za STA povedal, da zahtevajo, da vrtec zaprejo in da občina poišče druge primerne prostore. Glede odprave nepravilnosti pa je menil, da te, tako kot so jih zastavili na občini, ne bodo zadostovale. "Vztrajali bomo do konca," je še napovedal.