c S

Na območju Črne na Koroškem precej težav, zaliva dele šolskih prostorov

12.12.2017 08:06 Črna na Koroškem/Dravograd, 11. decembra (STA) - Močan veter in padavine z odjugo na Koroškem že ves dan povzročajo zelo veliko težav. V Črni je voda zalivala prostore šolske knjižnice in telovadnice, bilo je več izpadov elektrike. Za torek so odpovedali prevoze za 78 šolarjev vozačev, je STA povedala ravnateljica osnovne šole Romana Košutnik. Pouka v torek ne bo na OŠ Dravograd.

Zaradi obilice padavin in ledu na strehi ter posebne oblike strehe je začelo zamakati pri strešnih oknih v knjižnici na črnjanski osnovni šoli, kjer so uspeli zaščititi knjige. Zamakajo tudi okna v telovadnici, kjer ravno obnavljajo parket, tako da se ravnateljica boji, da bo nastala še večja škoda.

Vmes so na šoli deloma sami odklopili elektriko, bilo pa je tudi več izpadov pri dobavi električne energije zaradi posledic močnega vetra na širšem območju. Tako da je šola, ki jo obiskujeta 202 učenca, danes slabše ogrevana, pouk pa je bil prilagojen razmeram. Hkrati veter s starega dela šole odnaša strešnike.

Za torek so prevoznikom odpovedali vse prevoze otrok, ki se dnevno vozijo v šolo v Črni, saj se bojijo nevarnosti na cestah predvsem zaradi možnosti podrtih dreves, plazov in tudi poledice.

Pouka v torek ne bo na osnovni šoli v Dravogradu ter na podružnični šoli na Ojstrici. Kot je sporočila ravnateljica šole Marjeta Podgoršek Rek, so se tako odločili zaradi prevelike nevarnosti in poškodb na strehi šole, zaradi česar je zadrževanje v okolici šole v Dravogradu prepovedano. Podružnična šola Ojstrica pa je zaprta zaradi izpada elektrike in odpovedi šolskih prevozov zaradi ovir na cesti.

Orkanski veter na Koroškem že ves dan povzroča težave. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je zvečer zaprtih nekaj cest v regiji ali pa je promet oviran, med drugim je zaprta cesta Šoštanj-Črna na Koroškem, promet pa je oviran na cesti Muta-Radlje ob Dravi. Že ves dan gasilci odstranjujejo podrta drevesa tudi s številnih drugih cest v regiji. V Mežici se je na cesto podrl semafor, občani iz Črne, Podvelke in Dravograda poročajo o odkritih strehah.

Vseskozi so na območju Koroške, pa tudi na drugih območjih, ki spadajo pod okrilje Elektra Celje, zaradi orkanskega vetra in podrtih dreves težave pri dobavi električne energije. Ob 16. uri je bilo na Koroškem skupno 1040 odjemalcev brez elektrike, od tega največ na območju Mežice in Črne (493 odjemalcev). Brez elektrike se bili tudi odjemalci na območju Dravograda, Libelič, Ojstrice in Selovca (394 odjemalcev) ter na območju Vuhreda (153 odjemalcev).

Na območju Logarske doline in Zgornje Savinjske doline je bilo ob 16. uri brez električne energije 309 odjemalcev, na območju Velenja pa 106 odjemalcev, so za STA sporočili iz Elektra Celja in navedli, da so dežurne ekipe na terenu in se trudijo odpraviti okvare na daljnovodih.