c S

Makovec Brenčičeva uvodna govornica v Svetu Evrope

08.12.2017 09:01 Strasbourg, 07. decembra (STA) - Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je danes nastopila kot uvodna govornica na zasedanju Usmerjevalnega odbora za izobraževalne politike in prakse v Svetu Evrope. V svojem govoru je poudarila, da je financiranje izobraževanja investicija v prihodnost, so sporočili iz ministrstva.

Njeno izjavo je veliko delegatov odbora v razpravi pozdravilo. "Izobraževanje je temeljni element za ozaveščanje o človekovih pravicah in razpravo na to temo," je dejala ministrica. Poleg tega je Makovec Brenčičeva kot temelj kvalitetnega izobraževanja izpostavila varna in spodbudna učna okolja. Sklenila je, da je izobraževanje naš skupni jezik, ki ga je potrebo gojiti.

Makovec Brenčičeva je v nagovoru tudi izrazila močno podporo Slovenije v procesu zagotavljanja demokracije skozi izobraževanje ter spodbudila k uresničevanju programa aktivnosti na vseh ravneh izobraževanja. Poudarila je pomen celovitega pogleda na izobraževanje ter vloge, ki jo imata izobraževanje in Svet Evrope pri razvijanju trajnostnih in varnih demokratičnih družb, so še v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Ministrica je bila na zasedanju uvodna govornica na povabilo generalne direktorice za demokracijo Snežane Samardžić Marković.