c S

Zavod za zaposlovanje v objavo programov javnih del

24.10.2017 10:24 Ljubljana, 24. oktobra (STA) - Zavod RS za zaposlovanje bo danes objavil povabilo za izbor programov javnih del za prihodnje leto, za izvedbo katerih je namenjenih 25 milijonov evrov. V razpisu bodo posebne kvote sredstev namenjene za izvedbo socialnovarstvenih programov, programov za vključevanje dolgotrajno brezposelnih ter programov z različnih področij.

Posebne kvote sredstev bodo namenjene za izvedbo tistih programov javnih del, ki bodo namenjeni vključevanju dolgotrajno brezposelnih oseb z nižjo ravnjo izobrazbe, ter programov s področja kmetijstva, vzgoje, izobraževanja, športa, okolja, prostora, kulture in drugih programov javnih del, so danes sporočili iz zavoda.

Prihodnje leto bo v javna dela vključenih približno 4500 dolgotrajno brezposelnih oseb. Javna dela bodo prednostno namenjena prav tej skupini, saj se njihov delež kljub postopnemu povečevanju gospodarske rasti in pozitivnim premikom na trgu dela povečuje.

"S posebno kvoto sredstev za programe te skupine želimo povečati njihov delež v skupnem številu vključenih v javna dela. S posebno kvoto sredstev za izvajanje socialnovarstvenih programov pa želimo upoštevati tudi potrebe najbolj ranljivih uporabnikov storitev na lokalni ravni, kot so invalidi, starejši, otroci in mladostniki," so zapisali.