c S

V ŠOS pozdravili sprejetje zakona za urejanje položaja študentov

24.10.2017 09:06 Ljubljana, 24. oktobra (STA) - V Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) so izrazili zadovoljstvo, da je državni zbor sprejel zakon za urejanje položaja študentov, ki so ga pripravili v ŠOS in za katerega so zbrali skoraj 17.000 podpisov podpore. Po njihovem prepričanju gre za odpravo dela varčevalnih ukrepov, kar bo pripomoglo k izboljšanju socialnega položaja študentov.

Dejstvo, da so zakon za urejanje položaja študentov podprli prav vsi poslanci DZ, kaže na to, da je položaj mladih, še posebej študentov, po krizi v nezavidljivem položaju in da so bile zakonodajne spremembe nujne, so danes sporočili iz organizacije.

Po mnenju vodstva ŠOS so pripravili zakonodajne spremembe, ki so bile realne in ki so upoštevale finančne zmogljivosti državnega proračuna, a je bila večina predlogov tekom zakonodajnega procesa spremenjenih in dopolnjenih. Predsednik ŠOS Aleksandar Spremo je kljub temu izrazil veselje, da so poslanci vendarle sprejeli zakon.

Gre za odpravo dela varčevalnih ukrepov, kar bo pripomoglo k izboljšanju socialnega položaja študentov. Kljub temu, da se je končno besedilo zakona nekoliko spremenilo od prvotnega, so v ŠOS zadovoljni, saj gre po njihovi oceni za pomemben korak v pravo smer.