c S

Madžarske šole v dveh letih s hitrim internetom in brezžično pokritostjo

23.10.2017 08:44 Budimpešta, 21. oktobra (STA) - Vse madžarske javne in cerkvene šole bodo do konca leta 2019 opremljene s super hitro internetno povezavo in brezžičnim internetnim omrežjem, je pred dnevi na novinarski konferenci napovedal državni sekretar na madžarskem ministrstvu za razvoj Akos Kara. Končna hitrost povezave bo sicer odvisna od števila učencev.

Šolam, ki jih obiskuje manj kot 500 otrok, bodo zagotovili internetno povezavo hitrosti najmanj sto megabitov na sekundo. Večje šole bodo imele povezavo hitrosti najmanj enega gigabita na sekundo, je po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI dejal Kara.

Če je madžarska vlada s tokratnim ukrepom sprožila odobravanje, pa je v preteklosti predstavila tudi javnosti manj všečne ukrepe. Vlada Viktorja Orbana je takoj po prihodu na oblast leta 2010 sprožila obsežno reformo javnega izobraževalnega sistema, saj naj bi bil ta prej preveč liberalen in slab za otroke. Šole so prešle pod nadzor državne agencije, uvedli so enoten urnik in centralizirali učno gradivo.