c S

Novi senat ljubljanske univerze kandidaturo za državno svetnico zaupal prorektorici Kalenić Ramšakovi

18.10.2017 08:19 Ljubljana, 17. oktobra (STA) - Senat ljubljanske univerze je danes na konstitutivni seji pod vodstvom novega rektorja Igorja Papiča potrdil mandate senatorjev, ki so jih za čas od 2017 do 2021 predlagale članice in študentski svet. Na seji so za kandidatko univerze na volitvah v državni svet imenovali prorektorico Branko Kalenić Ramšak, za elektorja pa Boruta Božiča.

Novi senat ljubljanske univerze se je na seji strinjal s predlogom sprememb odloka o preoblikovanju univerze v skladu z novelo zakona o visokem šolstvu. Za uradno kandidatko univerze na volitvah v državni svet pa je senat imenoval prorektorico Branko Kalenić Ramšak, za elektorja pa predsednika upravnega odbora univerze Boruta Božiča.

Volitve v državni svet bodo sicer 22. in 23. novembra, ko bodo izvolili predstavnike delodajalcev, delojemalcev, kmetov, obrtnikov, samostojnih poklicev in negospodarskih dejavnosti.

Senatorji so na današnji konstitutivni seji tudi potrdili končno poročilo o implementaciji akcijskega načrta strategije univerze za razvoj karier raziskovalcev v obdobju 2012-2016.