c S

Šentjurska občina v energetsko sanacijo OŠ Slivnica pri Celju

02.10.2017 08:59 Šentjur, 30. septembra (STA) - Šentjurska občina je ta teden podpisala pogodbo z ljubljanskim podjetjem TIPO investicijske gradnje za energetsko sanacijo Osnovne šole (OŠ) Slivnica pri Celju. Dela na šoli se bodo začela maja prihodnje leto, končana pa bodo avgusta 2018. Vrednost pogodbenih del znaša 825.000 evrov, so sporočili s šentjurske občine.

Občina Šentjur se je s to investicijo prijavila na javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2017 in 2018. Na razpisu je bila uspešna, saj je pridobila sofinanciranje investicije v višini dobrih 239.000 evrov upravičenih stroškov. Preostali del stroškov bo zagotovila občina iz proračuna.

V sklopu energetske prenove bodo na šolo namestili novo toplotnoizolativno fasado, zamenjali obstoječe dotrajano stavbno pohištvo ter na nekaterih delih dodatno izolirali podstrešje oz. streho. Sočasno bodo zamenjali azbestno kritino. V objektu bodo uredili rekonstrukcijo kotlovnice ter vgrajene toplotne črpalke zrak-voda. Predvidena je tudi rekonstrukcija svetlobnih teles z varčnejšimi ter postavitev zunanje polnilne postaje za avtomobile.