c S

Dnevi slovenskih svetovalnih središč že trinajstič za izobraževanje odraslih

27.09.2017 10:14 Ljubljana, 27. septembra (STA) - Danes se začenjajo trinajsti dnevi slovenskih svetovalnih središč, ki so namenjeni informiranju odraslih o možnostih izobraževanja in učenja. Dogodke, ki bodo trajali do petka in so brezplačni, organizirajo Svetovalna središča za izobraževanje odraslih in Andragoški center Slovenije.

Glavni namen dogodka je informiranje in promocija možnosti vpisa odraslih v formalne in neformalne izobraževalne programe in predstavitev svetovalne podpore odraslim v Svetovalnih središčih za izobraževanje odraslih (Isio).

Vseh 17 svetovalnih središč bo svojo dejavnost predstavljalo na stojnicah v različnih trgovskih centrih, z namenom, da bodo informacije dosegle čim več odraslih. Središča bodo pripravila in izvedla tudi različne brezplačne izobraževalne dogodke.

Izdali bodo tudi brezplačen časopis, v katerem bodo predstavili možnosti izobraževanja odraslih. Časopis bo dostopen tako prek spleta kot tudi v tiskani obliki, ki bo na voljo v središčih Isio.

Posebno pozornost bodo letos namenili trem središčem, ki letos obeležujejo 15 let delovanja, in sicer središčem v Postojni, na Gorenjskem in v Zasavju.

Dogodki bodo potekali v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Kamniku, Novem mestu, Novi Gorici, Postojni, Ptuju, Ormožu, Posavju, Gornji Radgoni, Kranju, Škofji Loki, Kočevju, Ajdovščini, Velenju, Slovenj Gradcu, Lendavi, Trbovljah, Trebnjem, Črnomlju, Ljutomeru, Zagorju ob Savi, Žalcu, Ilirski Bistrici, Jesenicah in Krškem.