Glavni cilj tekmovanja, ki povezuje slovensko živilskopredelovalno industrijo s fakultetami in raziskovalci, je spodbujanje kreativnosti, inovativnosti, razvoja novih živilskih proizvodov, timskega dela, predvsem pa razvoja kadrov in kompetenc, so v sporočilu za javnost zapisali na zbornici.
Gre za praktično izkušnjo, saj imajo študentje možnost razviti inovativen živilski izdelek z združevanjem kompleksnih elementov razvoja že v času študija. Nacionalna ocenjevalna komisija je naj eko-inovacijo opredelila na podlagi ocen javnega nastopa, predstavitve projekta, strukture in vsebine pojasnjevalno-tehničnega dosjeja ter nenazadnje na podlagi senzoričnih lastnosti izdelka.
Za najboljšo eko-inovacijo je bil letos razglašen izdelek z imenom On my whey, izdelek iz lokalno pridelanih in certificiranih ekoloških sestavin najvišje kakovosti. Ekipa študentov v sestavi Sabina Vrecl, Neža Miklavič, Gregor Sok, Nina Ogorevc in Lea Prelovšek, pod mentorstvom Aleša Kuharja z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani bo z izdelkom Slovenijo zastopala na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe 2017, ki bo potekalo novembra v času sejma Food Matters Live v Londonu.
Drugo mesto je zasedel prigrizek z visoko vsebnostjo prehranskih vlaknin, ki ne vsebuje maščob in soli, tretje mesto pa ravioli v dveh različnih okusih (paradižnik-malina in gobe-pehtran), z dodatkom oljčnih tropin in vitamina B12, so še zapisali na zbornici kmetijskih in živilskih podjetij.