c S

Z evropskimi sredstvi do lažjega prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela

04.09.2017 08:37 Ljubljana, 01. septembra (STA) - Ministrstvo za delo je danes objavilo javni razpis za razvoj in izvajanje prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela. Skupna višina sredstev znaša 4,2 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad po odločitvi vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prispeval slabih 3,4 milijona evrov.

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko oziroma njen organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad je odločitev o finančni podpori razpisu izdala v torek.

Namen javnega razpisa, ki je objavljen v uradnem listu, je po navedbah vladne službe s celostnim pristopom in sistematičnimi projektnimi vsebinami vplivati na večjo socialno vključenost mladih s posebnimi potrebami. Z razpisom želijo tudi prispevati k oblikovanju enotnega podpornega okolja kot vmesnika med šolo in trgom dela za opolnomočeni vstop ciljne skupine na trg dela.

Javni razpis tako sledi reševanju problematike zniževanja deleža nezaposlenih mladih s posebnimi potrebami v obeh kohezijskih regijah Slovenije, in sicer z izvajanjem projektov v podporo njihovega opolnomočenja z vlaganjem v njihovo informiranje, motiviranje, svetovanje in usposabljanje.

S spodbujanjem povezovanja strokovnih oseb v izobraževalnih institucijah z delodajalci in s krepitvijo sodelovanja s starši oziroma skrbniki bodo projekti prispevali k enotni zaposlitveni mreži za čim lažji prehod mladih s posebnimi potrebami do zaposlitve, so še zapisali v vladni službi.