c S

Celjske osnovne šole bo v novem šolskem letu obiskovalo več učencev kot lani

29.08.2017 15:05 Celje, 29. avgusta (STA) - Celjske osnovne šole bo v novem šolskem letu obiskovalo več učencev kot lani. Kot je na današnji novinarski konferenci v Celju povedala vodja oddelka za družbene dejavnosti na celjski občini Polona Ocvirk, bo tako devet osnovnih šol obiskovalo 3923 učencev, v lanskem šolskem letu pa je te šole obiskovalo 3880 učencev.

Dejala je tudi, da bo letos prvošolcev 457 in to bo najštevilnejša generacija prvošolcev v zadnjih letih. Med omenjenimi vpisanimi učenci so 202 učenca z odločbami o usmeritvi, od tega jih ima 13 pravico do spremljevalca.

Osnovno šolo Glazija, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, pa bo v novem šolskem letu obiskovalo 184 učencev, od katerih jih bo 24 bivalo v domu šole. V vseh programih osnovne in srednje stopnje je v Glasbeno šolo Celje v šolskem letu 2017/2018 vpisanih 823 učencev in dijakov.

Celjski javni vrtci septembra pričakujejo 1884 otrok, od katerih bo 357 novincev. Lani je bilo v vrtce vpisanih 1890 otrok, med njimi je bilo 406 novincev. Dejavnost bo potekala v 107 oddelkih.

"Ob pričetku šolskega leta 2017/2018 bodo javni vrtci celjske občine zagotovili prosta mesta vsem otrokom, ki izpolnjujejo pogoje za sprejem v vrtec v mesecu septembru. V vrtcih imajo še nekaj prostih mest, ki pa jih bodo med letom ponudili staršem otrok na čakalnih seznamih. Trenutno je na seznamih vseh treh vrtcev 69 otrok," je povedala višja svetovalka za predšolsko vzgojo na celjski občini Sandra Stajnko.

Dejala je tudi, da je glede na starostno strukturo otrok in prostorske zmogljivosti v vrtcih oblikovanih 36 oddelkov za otroke prvega starostnega obdobja, 55 oddelkov za otroke drugega starostnega obdobja ter 13 kombiniranih oddelkov.

V času poletnih počitnic je celjska občina v vrtcih izvedla načrtovana naložbeno-vzdrževalna dela v objektih in na igriščih. Izvedla je tudi prenovo dela vodovodnega omrežja na vrtcu Zarja, enota Iskrica. Starši pa so bili že obveščeni o tem, da bodo zaradi podaljšanja pogodbenega roka za sanacijo zemljine in zunanje ureditve igrišča vrtčevsko enoto na Hudinji odprli 1. septembra.