c S

Na razpisu Mobilnost slovenskih visokošolskih učiteljev dober milijon evrov sedmim prijaviteljem

28.08.2017 08:22 Ljubljana, 25. avgusta (STA) - Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so objavili rezultate razpisa Mobilnost slovenskih visokošolskih učiteljev 2017-2018. Na razpisu so izbrali vseh sedem prijaviteljev, ki si bodo tako razdelili nekaj več kot milijon evrov za izpopolnjevanje učiteljev na tujih visokošolskih inštitucijah.

Po podatkih ministrstva znaša ocenjena vrednost dodeljenih sredstev za vzhodno kohezijsko regijo 210.612 evrov, za zahodno pa 831.894 evrov, skupaj torej 1.042.506 evrov.

Kot so navedli, je namen razpisa okrepiti odprtost slovenskega visokošolskega prostora v mednarodno okolje. Visokošolski učitelji se bodo lahko od najmanj treh do največ šestih mesecev pedagoško in strokovno izpopolnjevali na tujih visokošolskih institucijah.

Aktivno udejstvovanje in sodelovanje slovenskih visokošolskih zavodov s partnerji v mednarodnem akademskem okolju vodi k razvoju kakovostnega in mednarodno primerljivega visokošolskega sistema, obenem pripomore k posodobitvam pedagoškega procesa ter posredno k izboljšanju kompetenc študentov in s tem k boljši zaposljivosti diplomantov. Prav tako ima pozitivne učinke na prepoznavnost slovenskega visokošolskega prostora v mednarodnem okolju ter na večje povezovanje slovenskih visokošolskih kadrov in institucij z mednarodnim okoljem, so še pojasnili na ministrstvu.