c S

Tudi v DZ ustvarjali največjo sestavljeno risbo na svetu

20.06.2017 08:17 Ljubljana, 19. junija (STA) - V državnem zboru je danes gostoval projekt Skupaj smo večji, v okviru katerega otroci in mladostniki iz vse Slovenije ustvarjajo največjo sestavljeno risbo na svetu s ciljem, da bi se vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov. Današnjemu dogodku se je za nekaj časa pridružil tudi predsednik DZ Milan Brglez, so zapisali na spletni strani DZ.

Avtor zamisli in koordinator projekta je Kristijan Musek Lešnik. V njem je do zdaj sodelovalo že več kot 400 vrtcev, šol, podjetij, skupin in drugih. Cilj projekta sicer je, da bi v njem sodelovalo vsaj 80 odstotkov slovenskih vrtcev in osnovnih šol ter vsaj polovica srednjih šol.

Likovni motiv projekta je To sem jaz - to smo mi. Otroci, mladostniki in drugi sodelujoči lahko v okviru te vsebine upodabljajo sebe, svojo skupino ali družino. Tisti sodelujoči, ki jim likovno izražanje predstavlja težavo, lahko na list odtisnejo svojo dlan ali podplat.

Največjo sestavljeno risbo na svetu bodo predvidoma razgrnili po začetku novega šolskega leta, lokacija pa za zdaj še ni določena.