c S

Za štipendijsko shemo jugovzhodne Slovenije do leta 2022 poldrugi milijon evrov

19.06.2017 06:40 Novo mesto, 17. junija (STA) - Razvojni center Novo mesto je s pristojnim ministrstvom nedavno podpisal pogodbo za 1,5 milijona evrov, s čimer je dobil pooblastilo za izvajanje regijske štipendijske sheme in denar za sofinanciranje kadrovskih štipendij do leta 2022. Do zdaj v projekt sofinanciranja kadrovskih štipendij že vključenim 370 mladim se bo tako pridružilo 200 novih.

Iz novomeškega razvojnega centra so sporočili, da je temeljni cilj projekta štipendijske sheme šolanje mladih za potrebe gospodarstva in s tem preprečevanje njihovega odseljevanja. Hkrati pa kadrovsko štipendiranje in s tem povezano praktično delo krepita njihovo zaposljivost ter regijski razvoj.

Mladi namreč s kadrovskim štipendiranjem, pri katerem sodelujejo delodajalci, poleg mesečnih štipendij pridejo tudi do praktičnih izkušenj že med izobraževanjem, kar krepi njihovo poklicno konkurenčnost. Delodajalcem pa sodelovanje pri omenjeni shemi omogoča kadrovsko načrtovanje, ki se ujema s potrebami na delovnem trgu. Število delodajalcev, ki se odločijo za tovrstno sodelovanje, sicer z leti narašča.

Iz Razvojnega centra Novo mesto so še sporočili, da so pogodbo podpisali z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in da pri zagotavljanju denarja za regijsko štipendijsko shemo sodelujejo zadnjih 13 let.