c S

Izolska OŠ Vojke Šmuc z zmago na natečaju Hudo dobra telovadnica do nove športne opreme

16.06.2017 07:36 Ljubljana, 15. junija (STA) - Zmagovalka natečaja Hudo dobra telovadnica je Osnovna šola Vojke Šmuc Izola. S tem si je prislužila glavno nagrado, to je športno opremo za celostno posodobitev šolske telovadnice v vrednosti 55.000 evrov ter strokovno pomoč pri pripravi zasnove in projekta posodobitve telovadnice.

Ravnateljica šole Irena Sivka Horvat je vidno zadovoljna ob tem poudarila, da ni pomembna le pridobljena nagrada, pomembno je, da jih je projekt povezal. "Vsa Izola je dihala z nami, povezani smo bili učenci, starši in lokalna skupnost," je dejala za Kanal A.

Podžupan občine Izola Gregor Perič pa je dejal, da njihova želja ni, da bi zgolj obnovili obstoječo, pač pa radi postavili novo telovadnico.

Zmagovalki je čestitala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Hudo dobra telovadnica je projekt ljubljanske Fakultete za šport in ministrstva za izobraževanje, kot ambasadorji pa so ga podprli člani akrobatske skupine Dunking Devils. Ob posnetku, objavljenem na Youtubu, na katerem so prikazali številne vragolije v sebi lastnem slogu, so zapisali, da sta za ponašanje z nazivom Hudo dobra telovadnica ključna vizija in kreativnost.

Učenci in dijaki so v natečaju lahko sodelovali s svojimi izvirnimi videoposnetki ali kolažem fotografij, s katerim so pokazali najrazličnejše načine, na katere je mogoče uporabljati opremo športnih telovadnic. Med 167 prispelimi predlogi je izbor najboljših desetih šol opravila petčlanska žirija, ki so jo sestavljali predstavniki skupine Dunking Devils, Fakultete za šport, ministrstva za izobraževanje, podjetja Elan Inventa in oddaje Svet na Kanalu A, kjer so danes tudi slovesno razglasili zmagovalno šolo. Kot so napovedali pred natečajem, so ocenjevali pomenskost, tehnično dovršenost in estetiko videoposnetka.

Nato so šole pozvali, da na obrazcu prikažejo dejansko stanje telovadnice, štiri z najslabšimi pogoji glede na obseg športnega programa pa so prišle v veliki finale. O tem je nato odločila javnost s številom podarjenih všečkov na spletu.

Kot so že ob izboru prvih desetih sporočili z ministrstva za izobraževanje, je natečaj presegel pričakovanja tako z vidika števila prijavljenih gradiv kot njihove kakovosti, zato je bil izbor po navedbah žirije zelo težak.