c S

ZPMS s Parlamentom mladih nadaljuje razpravo mladih o prihodnosti

13.06.2017 07:55 Ljubljana, 12. junija (STA) - V organizaciji Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) poteka pilotni projekt Parlament mladih, ki predstavlja nadgradnjo nacionalnega otroškega parlamenta preko spletne platforme za e-sodelovanje OP!N. Do petka imajo mladi možnost za izražanje svojih mnenj o temah, obravnavanih v okviru letošnjega nacionalnega otroškega parlamenta.

"Najpomembnejše zaključke 27. nacionalnega otroškega parlamenta smo strnili v štiri podteme in povabili vse mlade, da se vključijo v nadaljnje komentiranje in podajanje konstruktivnih predlogov preko spletne platforme za e-sodelovanje OP!N," so sporočili iz ZPMS.

Vse komentarje in predloge bodo skrbno pregledali in v obliki zaključkov zapisali v dokument, ki ga bodo jeseni predali vidnejšim predstavnikom države.

Parlament mladih poteka na spletni platformi za e-sodelovanje OP!N, ki mladim omogoča, da preko nje izrazijo svoje mnenje o določeni temi, vprašanju, ali da podajo svoje predloge za rešitev določenega vprašanja.

V okviru prve podteme Kdo sem in kakšen človek želim postati? se razprava nanaša predvsem na zagotavljanje strpne in vključujoče družbe za slehernega posameznika. Druga podtema se dotika področja vrednot, mladi pa komentirajo vrednote prihodnosti, kot so znanje, delavnost in inovativnost.

S tem v ZPMS, kot so sporočili, ustvarjajo priložnost za aktivno sodelovanje vseh mladih, ki želijo, da se sliši njihov glas.

V DZ je 29. maja potekalo 27. zasedanje nacionalnega otroškega parlamenta. Več kot sto mladih parlamentarcev iz vse Slovenije je razpravljalo o osrednji temi Otroci in načrtovanje prihodnosti.