c S

Računalniške delavnice za starejše organiziralo 142 šol

07.06.2017 10:20 Ljubljana, 07. junija (STA) - Projekt Simbioza bo danes podelil naziv Simbioza šola 2016/2017 šolam, ki so v šolskem letu sodelovale pri programu računalniškega in internetnega opismenjevanja starejših. V letošnjem letu je bilo v program vključenih 142 slovenskih šol, ki so organizirale delavnice za več kot 9900 starejših, so sporočili iz Simbioze Genesis.

Sodelujoče osnovne in srednje šole so v preteklem letu izvajale delavnice s področja računalništva in športa za starejše. V projektu, ki poteka že četrto leto zapored, učenci prevzamejo vlogo učiteljev. V projektu je sodelovalo več kot 12.700 prostovoljcev.

Na današnji zaključni prireditvi na Osnovni šoli Antona Martina Slomška Vrhnika bodo razglasili naj Simbioza šolo. Podelili pa bodo tudi nagrade prostovoljcem iz Simbioza šol, ki so s fotografijami, videi in literarnimi prispevki sodelovali na Simbioza nagradnem natečaju.

Za pridobitev naziva so šole vsaj dvakrat v šolskem letu izvedle brezplačne računalniške delavnice za starejše, ki temeljijo na medgeneracijskem sodelovanju. Starejši so v enem tednu spoznali osnove uporabe računalnika in interneta. Šole so pod svoje okrilje vzele še starejšega varovanca. Učenci so mu pomagali pri vsakdanjih opravilih in se z njim družili.