c S

Vrhunec zbiranja sredstev za letovanje otrok s koncertom Otroci za otroke

07.06.2017 08:25 Ljubljana, 07. junija (STA) - Nocoj bo s koncertom Otroci za otroke vrhunec dosegla dobrodelna akcija Pomežik soncu, s katero Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) zbira sredstva za brezplačna letovanja otrok iz socialno ogroženih družin. V Cankarjevem domu bodo ob 19. uri z Rock mulčki zaigrali in zapeli znani slovenski glasbeniki, so sporočili organizatorji.

Gostitelj dobrodelnega koncerta Otroci za otroke bo pevski zbor Osnovne šole Nove Jarše, bolj znan kot Rock mulčki, ki ga že vrsto let vodi zborovodja Emir Jušič. Na odru Linhartove dvorane se jim bodo pridružili Gal Gjurin, Severa Gjurin, Tokac, Tomi Meglič, Borut Marolt, Ula Ložar ter otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in Otroški pevski zbor RTV Slovenija.

Kot so zapisali organizatorji, so Rock mulčki prav poseben zbor, saj so na njihovem programu slovenske in tuje rock in pop uspešnice. Otroci skozi raznovrstne pesmi spoznavajo življenje in se srečujejo s pomembnimi vprašanji odraščanja. Tako se je v njihovem glasbenem potovanju porodila želja narediti nekaj za sovrstnike. S pomočjo koncerta želijo svojim vrstnikom omogočiti otroške radosti, ki jim jih njihova stiska ne dopušča.

Dobrodelnega koncerta se bo udeležila tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ves izkupiček od prodanih vstopnic za koncert pa bo namenjen podpori humanitarne akcije Pomežik soncu, s katero ZPMS financira letovanja otrok iz socialno ogroženih družin. Lani so zbrali sredstva za letovanje 10.139 otrok.

Posebnost programov letovanja otrok pri ZPMS je, da so v iste programe vključeni otroci iz socialno ogroženih družin in tisti, ki letujejo samoplačniško. "Želimo, da so vrstniki med sabo čim bolj povezani in imajo možnost druženja. Prav tako v teh programih ZPMS letujejo tudi otroci s posebnimi potrebami," so pojasnili v ZPMS.

Posnetek koncerta bodo v soboto ob 20. uri predvajali na prvem radijskem in prvem televizijskem programu Radiotelevizije Slovenija. V klicnem centru, kjer bodo v soboto zbirali prispevke, bodo sodelovali tudi Boris Kobal, akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič, Urška Vučak, Jelena Aščić, Manica Janežič Ambrožič, Andrej Težak - Tešky, Klemen Janežič ter tako pomagali, da bo čim več otrok poletje preživelo v družbi vrstnikov na brezskrbnih počitnicah.

Zainteresirani lahko pomagajo z nakupom vstopnice za koncert ali pa prispevajo pet evrov s poslanimi sporočili s ključno besedo ZPMS5 na številko 1919.