c S

Najboljši mladi stand-up komik projekta Cesta ni komedija je Jan Puhner

02.06.2017 09:02 Vransko, 01. junija (STA) - V Centru varne vožnje na Vranskem je danes potekal sklepni dogodek Cesta ni komedija, na katerem je Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) razglasila najboljši stand-up skeč na temo prometa in prometne varnosti. Najboljši mladi stand-up komik je postal dijak srednje šole za oblikovanje Maribor Jan Puhner, so sporočili iz AMZS.

V AMZS so si želeli v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav s projektom Cesta ni komedija mlade, ki so med najbolj ogroženimi in ranljivimi udeleženci v prometu, na inovativen in duhovit način spodbuditi k razmišljanju o prometni varnosti in njihovi udeležbi v prometu.

K sodelovanju so zato povabili priljubljena komika Pižamo in Andreja Težaka - Teškyja, ki sta se na petih poklicnih srednjih šolah v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novi Gorici in Kočevju pridružila AMZS inštruktorjem varne vožnje pri osveščanju mladih in dijake spodbujala ter jim pomagala, da so o prometni varnosti razmišljali tudi s pomočjo stand-up komedije.

Dijaki so v nadaljevanju projekta pripravili svoje stand-up skeče na temo njihove varne udeležbe v prometu. Slovenski zmagovalec bo nato svoj skeč in izkušnje pri projektu predstavil na srečanju dijakov zmagovalnih projektov iz vseh sodelujočih držav v Varšavi.

Cesta ni komedija je del evropskega projekta European Road Safety Tunes, ki ga financira Evropska komisija, namenjen pa je mladim med 15. in 24. letom kot eni najbolj izpostavljenih skupin v prometu. Izvajajo jo v Sloveniji, Avstriji, Belgiji, Španiji, na Češkem, Madžarskem, Nizozemskem in na Poljskem. Ob zaključku projekta bo nastal priročnik z metodami vključevanja mladih, da bi tudi na ta način izboljšali prometno varnost. Na ta način bodo tudi ekipe Road Safety Tunes prispevale k zmanjšanju števila nesreč na evropskih cestah.