c S

V Mariboru sklepna prireditev Otroške varnostne olimpijade

01.06.2017 10:09 Maribor, 01. junija (STA) - V športni dvorani Lukna v Mariboru bo danes sklepna prireditev 12. Otroške varnostne olimpijade. Gre za preventivni projekt Policijske uprave Maribor, v katerem učenci četrtih razredov osnovnih šol tekmujejo v poznavanju pravil o varnosti in zaščiti ter določenih vsakodnevnih spretnosti.

Na Otroški varnostni olimpijadi sodelujejo skoraj vse osnovne šole na območju mariborske policijske uprave. Najprej je v različnih krajih potekalo šest predtekmovanj, najboljših dvajset ekip pa se bo pomerilo na današnji sklepni prireditvi v Mariboru.

Tekmovanje zajema štiri različne igre, na katerih morajo otroci pokazati, kaj so se naučili s področja prepoznave, preprečevanja in odpravljanja posledic vsakodnevnih nevarnih situacij, kako hitri in spretni so ter kako obvladajo ekipno delo.

Ob tem bo na južni ploščadi stadiona Ljudski vrt prikaz aktivnosti javnih služb, ki skrbijo za varnost. Otroke bodo z obiskom razveselili vrhunski športniki, spremljevalni program pa bodo dopolnili še člani policijskega orkestra.

Ob tej priložnosti bodo tudi predali Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Maribor 1400 evrov, ki so jih zbrali na 6. Štengijadi. Na teku po stopnicah na Kalvarijo je 23. maja sodelovalo rekordnih 60 ekip iz vrst policije, vojske, gasilcev, osnovnih in srednjih šol ter zasebnih podjetij. "S prispevkom bomo nekaj otrokom omogočili letovanje, saj si tega sicer ne bi mogli privoščiti," so sporočili s Policijske uprave Maribor.