c S

V Kočevju podpisali donatorske pogodbe in pismo o nameri financiranja izobraževanja strojnih tehnikov

26.05.2017 11:35 Kočevje, 26. maja (STA) - Predstavniki več v Kočevju delujočih podjetij, tamkajšnji župan Vladimir Prebilič in ravnateljica Gimnazije in srednje šole Kočevje Meta Kamšek so danes podpisali donatorske pogodbe in pismo o nameri financiranja izobraževalnega programa strojni tehnik. Omenjena šola namreč za njegovo izvedbo in šolsko opremo potrebuje neto približno 125.000 evrov.

Direktorica Kamškova je za STA povedala, da jim je pristojno ministrstvo omenjeni izobraževalni program odobrilo zaradi razvoja in kadrovskih potreb kočevskega gospodarstva, hkrati pa je omenjene delodajalce zavezalo za pomoč pri opremljanju prostorov za praktični pouk.

Da bodo projekt podprli s skupno vsoto 50.000 evrov in z določenimi storitvami so se nato odločili v podjetjih Itas-cas, Kolektor, Melamin, Yaskawa EU Robotics in Yaskawa Ristro. Glavnino preostanka naj bi glede na danes podpisano pismo o nameri v prihodnjih dveh letih zagotovila kočevska občina, manjšo razliko pa nameravajo pokriti s šolskim denarjem, je dodala direktorica.

Z izobraževanjem strojnih tehnikov bodo začeli z novim šolskim letom, do zdaj pa se je zanj odločilo 20 prijavljenih. Gimnazijo in srednjo šolo Kočevje sicer v tekočem šolskem letu obiskuje 315 dijakov, je še povedala Kamškova.