c S

Osnovnošolci predsedniku Pahorju predstavili pobudo za dan ljubezni

22.05.2017 08:47 Ljubljana, 19. maja (STA) - Učenci Osnovne šole Valentina Vodnika Ljubljana so danes predsedniku republike Borutu Pahorju predstavili pobudo, da bi 23. maja ljudi po vsej Sloveniji že petič povezala pesem Dan ljubezni, so sporočili iz predsednikovega urada. Otroci želijo, da bi 23. maj sčasoma postal državni in morda celo svetovni dan ljubezni, so še zapisali.

Učenci so Pahorju pobudo predstavili s posebnim nastopom, ki je vključeval avtorsko poezijo, glasbo in ples. Pobudo, v kateri vabijo, da se jim pridružijo in v svojem domačem kraju zapojejo pesem Dan ljubezni, so pred tem poslali drugim slovenskim osnovnim šolam.

Predsednik se je šolarkam in šolarjem zahvalil za obisk in poudaril, da je njihova pobuda dragocena predvsem v svoji iskrenosti in spontanosti. Ocenil je, da je njihov obisk v predsedniški palači lahko dodatna spodbuda vsem, ki bodo prihodnji teden zapeli skupaj in tako sporočali ljudem, naj pazijo drug na drugega in skrbijo drug za drugega. S predstavitvijo pobude so polepšali dan vsem, ki iskreno mislijo, je še dejal Pahor.