c S

Nagradili bodo najboljše z natečaja Evropa v šoli

11.05.2017 08:20 Ljubljana, 11. maja (STA) - Najboljšim ustvarjalcem likovnih, literarnih, fotografskih in video del z natečaja Evropa v šoli za šolsko leto 2016/2017 bodo danes podelili priznanja in nagrade. V Zvezi prijateljev mladine Slovenije so z natečajem otrokom dali možnost, da na ustvarjalen način podajo svojo vizijo sveta in odraslim sporočijo, kako ga še izboljšati.

Tema natečaja je bila Svet, v katerem želim živeti. Nacionalni odbor natečaja pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije je namreč "sledil večkrat izraženim željam otrok in mladim, da želijo bolj opazno in odločujoče mesto pri načrtovanju svoje prihodnosti, prihodnosti lokalnega okolja, Evrope in sveta", kot so izbiro teme pojasnili v razpisu.

Mladi so tako svojo predstavo o svetu po svoji meri vpletli v literarno ustvarjanje, v raznovrstna likovna dela, v fotografije in videoposnetke. Imeli so priložnost naravnost povedati svoje mnenje, kakšno Evropo oz. svet si želijo, kaj predlagajo odraslim in kaj so za boljši svet pripravljeni storiti sami.

Sklepna prireditev natečaja Evropa v šoli za šolsko leto 2016/2017, ki se je bo udeležil tudi evropski poslanec Igor Šoltes (Zeleni), bo ob 11. uri v ljubljanski Festivalni dvorani Pionirskega doma. V tamkajšnjem preddverju bo tudi razstava izbranih del.