c S

Zaključuje se razpis za sofinanciranje centrov za družine

12.04.2017 10:10 Ljubljana, 12. aprila (STA) - Zaključuje se razpis ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za sofinanciranje vsebin centrov za družine. Na razpis se lahko še danes prijavijo neprofitne organizacije, predvidena višina sredstev pa znaša 1,28 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvajanja vsebin centrov za družine kot podporne institucije v lokalnem okolju, ki je namenjena vsem družinskim članom, ki živijo v različnih oblikah družin v vseh življenjskih obdobjih.

Namen javnega razpisa je vzpostavitev mreže izvajalcev, ki izvajajo vsebine centrov za družine na območjih, kjer ni podobnih vsebin ter jih približati družinam, z namenom kakovostnega preživljanja prostega časa, pridobivanja socialnih veščin in vzpostavljanja novih medsebojnih odnosov v lokalnem okolju.

Centri za družine predstavljajo prostor druženja različnih generacij, prostor za kakovostno nadgradnjo pri krepitvi socialnih vlog posameznika, podporo pri lažjem usklajevanju družinskega in poklicnega življenja ter prostor za izmenjavo dobrih praks in pozitivnih izkušenj.

Na razpis se lahko prijavijo pravne osebe (društva, zavodi, socialna podjetja), ki imajo v ustanovitvenem aktu določeno neprofitno delovanje. Sofinanciranje vsebin je vezano na obdobje

od 1. maja letos do konca leta 2020.

Prijavitelji morajo med drugim zagotoviti prostore za neformalno druženje med otroki, mladostniki, odraslimi oziroma družinami, izobraževalne in praktične delavnice na temo razvijanja pozitivnega starševstva, izvajanje počitniških aktivnosti za otroke ter organizirano občasno varstvo otrok.