c S

Ljubljanska ekonomska fakulteta pripravlja izobraževalni teden Erazmus+ Staff Week

03.04.2017 13:02 Ljubljana, 03. aprila (STA) - Na ljubljanski ekonomski fakulteti se v tem tednu odvija mednarodni izobraževalni teden Erazmus+ Staff Week, ki se ga udeležujejo predstavniki 40 univerz iz 22 držav. Program s poudarkom na kakovosti delovanja fakultete vsebuje predstavitve in delavnice s področja mednarodne mobilnosti študentov in profesorjev ter programov poletnih šol.

Kot so sporočili z ekonomske fakultete, mednarodni izobraževalni teden poteka v medkulturnih skupinah s poudarkom na skupinskem delu, izkustvenem učenju in primerih iz prakse. Glavni namen usposabljanja je poleg izobraževanja tudi pridobivanje novih delovnih izkušenj, večje meduniverzitetno sodelovanje ter medkulturno ozaveščanje.

Udeleženci programa prihajajo iz držav članic EU pa tudi iz Azerbajdžana, Belorusije, Rusije, Turčije, Južne Afrike, Jordanije, Kazahstana, Gruzije in Dominikanske republike.

V okviru priprave izobraževalnega tedna so udeleženci ob zanimanju za področje izmenjav (Erazmus) izrazili velik interes tudi za izkušnje ekonomske fakultete na področju organiziranja poletnih šol ter procese, povezane s pridobivanjem mednarodnih akreditacij.

Ekonomska fakulteta je lani organizirala šest poletnih šol. Za študente prve in druge stopnje sta potekali poletni šoli Ljubljana Summer School z naslovom Take the Best from East and West in Dvojna poletna šola Toulouse-Ljubljana. Posebni poletni šoli sta bili organizirani še za doktorske študente in za vodstvene kadre.

Študente sta privabili tudi Poletna šola kulturnega managementa na Univerzi v Ljubljani in Poletna šola kitajskega jezika in kulture, ki je potekala v kitajski poslovni metropoli Šanghaj. Na vseh poletnih šolah se je izobraževalo preko 600 udeležencev.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je na področju internacionalizacije vodilna izobraževalna institucija, znotraj Univerze v Ljubljani realizira kar tretjino vseh mednarodnih izmenjav, so še zapisali.