c S

Podružnična šola Višnja Gora do novega šolskega leta s prizidkom

20.03.2017 08:19 Ivančna Gorica, 18. marca (STA) - Danes bodo začeli graditi prizidek k podružnični osnovni šoli Višnja Gora v občini Ivančna Gorica. Dela bodo predvidoma zaključili do konca avgusta. Sicer pa je v tej občini med predvidenimi letošnjimi naložbami tudi obnova regionalnih cest.

Potem ko sta sredi meseca župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in direktor podjetja GPI Tehnika Drago Muhič podpisala pogodbo za gradnjo prizidka k podružnični šoli Višnja Gora, se bodo gradbena dela začela danes.

"Dela se bodo zaključila konec avgusta, ko bo objekt slovesno predan v uporabo. Gradnja prizidka je namreč nujno potrebna zaradi povečanega prirasta prebivalstva, tako naravnega kot selitvenega. V stavbi bo šest novih učilnic, sanitarije in trije tehnični prostori," je za STA pojasnil župan Strnad. Trenutno podružnično šolo Višnja Gora, ki sodi pod Osnovno šolo Stična, obiskuje 237 učencev.

Ravnatelj matične šole v Stični Marjan Potokar naproša vse učence, starše in uslužbence za strpnost, razumevanje in dodatno previdnost v času gradbenih del.

Na oddano javno naročilo je občina sicer prejela osem ponudb iz cele Slovenije, najugodnejšo ponudbo v višini 594.161 evrov pa je po županovih navedbah torej oddalo podjetje GPI Tehnika.

Občina je sicer za navedeno naložbo pridobila skoraj 148.088 evrov nepovratnih finančnih sredstev, saj je uspešno kandidirala na javnem razpisu Gradnja skoraj nič-energijskih stavb splošnega družbenega pomena Eko sklada. Slednji bo tudi prispeval denar za ovoj stavbe, toplotno črpalko ter lesena okna.

Med predvidenimi letošnjimi naložbami v občini je župan Strnad za STA napovedal še obnovo regionalnih cest in druge infrastrukture v občini. Kot je dejal, gre za infrastrukturne projekte s poudarkom na gradnji zahodne obvoznice z nadvozom v Ivančni Gorici in rekonstrukcijo odseka regionalne ceste Ivančna Gorica - Bič.

Predstavniki ministrstva za infrastrukturo oziroma direkcije za infrastrukturo, Družbe za razvoj infrastrukture in občine so si pred kratkim ogledali predvideno lokacijo krožišča pri podjetju Akrapovič v Malem Hudem, regionalne odseke cest in križišča ob vhodu v Šentvid pri Stični, modernizacijo regionalne ceste v Radohovi vasi in cestni odsek v Gabrovčcu v krajevni skupnosti Krka, kjer nameravajo urediti prehod za pešce in pločnik.

Dogovorili so se za ureditev semaforizacije križišča pri rimskem miljniku v Ivančni Gorici in obnovo nekaj odsekov regionalnih cest, ki so v slabem stanju, predvsem na relaciji Ivančna Gorica - Šentvid pri Stični - Radohova vas.

Hkrati je občina tik pred podpisom sofinancerskega sporazuma z ministrstvom za infrastrukturo za izgradnjo krožišča pri Malem Hudem, v postopku pa je tudi podpis projektne naloge za nadvoz čez železniško progo za zahodno obvoznico, je še dodal župan Strnad.