c S

Adecco znova vabi mlade k preizkusu vloge direktorja

08.03.2017 09:28 Ljubljana, 08. marca (STA) - Adecco Slovenija do 16. aprila zbira prijave mladih, ki se želijo preizkusiti v vlogi direktorja. Izbrani kandidat bo prakso opravljal predvidoma med 15. junijem in 15. julijem ter se bo potegoval za enomesečno pozicijo izvršnega direktorja celotne skupine Adecco.

"CEO za en mesec spada v sklop programa Do dela z Adeccom, s katerim mladim nudimo karierne nasvete in prve delovne izkušnje. Praksa je še posebej namenjena ambicioznim iskalcem zaposlitve," je spomnil Miro Smrekar, direktor Adecco Slovenija, ki mlade k temu preizkusu nagovarja četrto leto.

Letos bo priložnost dobilo 49 kandidatov, iz vsake sodelujoče države eden. Izbrani kandidati bodo en mesec delali pod mentorstvom direktorjev v svojih državah, v Sloveniji pod Smrekarjevim mentorstvom. Eden pa bo dobil priložnost nadaljnji mesec spremljati direktorja skupine Alaina Dehaza na sedežu skupine v Zürichu.

Kot so še sporočili iz Adecca Slovenija, se je lani na natečaj, ki ga organizira mednarodna skupina Adecco, prijavilo več kot 54.000 mladih po svetu, iz Slovenije 540. Lanski slovenski izbrani kandidatki, diplomantki psihologije Ani Čuk, se je uspelo uvrstiti med najboljših 10 v mednarodni konkurenci.