c S

Policija vabi k vpisu v višješolski program policist

01.02.2017 15:48 Ljubljana, 01. februarja (STA) - Policija je objavila razpis, s katerim zainteresirane kandidate za policiste vabi k sklenitvi delovnega razmerja in vpisu v višješolski program policist. Vlogo je treba poslati do 3. marca. Z izbranimi kandidati bo sklenjena pogodbo o zaposlitvi za čas študija, po zaključenem izobraževanju pa pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas.

Kandidati morajo za sklenitev delovnega razmerja poleg pogojev, določenih v zakonu o javnih uslužbencih, izpolnjevati še nekatera druga merila. Imeti morajo srednjo tehniško ali srednjo splošno izobrazbo, ne smejo biti kaznovani za določena kazniva dejanja, biti morajo državljani Slovenije, zoper njih ne sme obstajati varnostni zadržek, imeti pa morajo tudi veljavno vozniško dovoljenje B - kategorije. Pri tem lahko ustrezno izobrazbo in izpit B kategorije pridobijo najpozneje do 10. julija.

Kandidati, ki bodo uvrščeni v izbirni postopek, bodo opravljali preizkus telesnih zmogljivosti in psihološki pregled, imeli bodo razgovor z izbirno komisijo in zdravniški pregled.

Z izbranimi kandidati bo sklenjena pogodba o zaposlitvi v Generalni policijski upravi, Policijski akademiji, Višji policijski šoli, in sicer za čas opravljanja študijskih obveznosti prvega letnika. Pogoj za podaljšanje pogodbe bo izpolnitev pogojev za redni vpis v 2. letnik. Po uspešno zaključenem izobraževanju bo s kandidati predvidoma sklenjena pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas, je še zapisano v razpisu.