c S

Študentski tolar razpisuje subvencionirane jezikovne in strokovne tečaje za socialno ogrožene študente

19.01.2017 13:20 Ljubljana, 19. januarja (STA) - Fundacija Študentski tolar je objavila razpisa za subvencionirane jezikovne in strokovne tečaje za socialno ogrožene študente. Oba sta namenjena študentom Študentske organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani, ne glede na smer študija, so sporočili iz ŠOU v Ljubljani.

Na razpis za subvencioniran jezikovni tečaj se študenti že lahko prijavijo, najkasneje pa se morajo prijaviti do 22. februarja oziroma do porabe sredstev. Fundacija Študentski tolar bo subvencioniran jezikovni tečaj omogočila 70 študentom, ki bodo pri točkovanju pridobili najmanj 32 točk. Študent bo moral ob pozitivno rešeni vlogi za izvedbo tečaja plačati znesek v višini 30 evrov. Jezikovni tečaji, ki jih bo izvajal Zavod ŠOLT, se bodo pričeli med koncem februarja in začetkom marca 2017, so pojasnili iz ŠOU v Ljubljani.

Tudi na razpis za subvencionirane strokovne tečaje se študenti že lahko prijavijo, razpis pa bo trajal do porabe sredstev. Z razpisom bo Fundacija Študentski tolar omogočila subvencije študentom za različne tečaje, katerih doplačilo s subvencijo je različno glede na vrsto tečaja. Kot so v ŠOU pojasnili v sporočilu za javnost, razpis vključuje udeležbo na strokovnih tečajih, ki jih bo izvajal Zavod ŠOLT v letu 2017.

Predsednik Fundacije Študentski tolar Damjan Vinko je ob tem navedel, da sta znanje tujih jezikov in neformalno znanje dandanes kompetenci, ki ju morajo biti vešči vsi študenti. "Ker pa si vsi učenja jezikov in tovrstnih strokovnih tečajev ne morejo privoščiti, v Fundaciji Študentski tolar že več let izvajamo programe subvencioniranih jezikovnih in strokovnih tečajev," je pojasnil.

Oba razpisa pa nista namenjena osebam, ki so v rednem delovnem razmerju ali so prijavljeni na Zavod RS za zaposlovanje kot brezposelne osebe. Razpisa sta objavljena na spletni strani fundacije.