c S

MKC Maribor začenja z aktivnostmi v okviru projekta Delat grem

10.01.2017 09:53 Maribor, 10. januarja (STA) - Mladinski kulturni center Maribor danes v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti začenja z letošnjimi aktivnostmi v okviru projekta Delat grem! Po krajši predstavitvi projekta, ki je namenjen mladim za krepitev njihovih kompetenc in izboljšanju možnosti za zaposlitev, bo potekalo uvodno usposabljanje na temo Kdo sem, kam grem in kaj je moja pot.

Udeleženci bodo imeli v uvodnem delu možnost izvedeti več o celotnem projektu, ki je namenjen mladim od 15. do 29. leta, možnostih za priključitev k projektu in sodelovanju v prihodnje. Takoj zatem bo na vrsti usposabljanje, na katerem bodo udeleženci na praktičen način iskali odgovore s pomočjo osebnega modela razvoja, ki ga je razvila ena od izvajalk usposabljanja Sonja Čandek. Prav to jim bo služilo kot kompas pri raziskovanju interesov glede sodelovanju pri projektu in tudi pri snovanju poklicne poti.

Sredo popoldne bodo namenili druženju in spoznavanju udeležencev projekta, na katerem bodo v neformalnem vzdušju ustvarili varen prostor za pogovore o željah, idejah in dilemah glede iskanja zaposlitve ter zaposlitvenih in življenjskih izzivih. Sklop aktivnosti v tem tednu je tako namenjen spoznavanju projekta in želja v prihodnje, ko bodo začeli z rednimi tedenskimi usposabljanji in prvim sklopom usposabljanj.

Projekt Delat grem! poteka pod okriljem MKC Maribor in mladim ponuja sklope različnih usposabljanj, skozi katera bodo krepili različna znanja in kompetence ter tako povečali možnosti za zaposljivost. Usposabljanja bodo potekala na področjih osebne rasti in asertivnosti, izvedli bodo tudi praktična usposabljanja, vezana na razvoj idej, ki jih imajo mladi, srečanj s potencialnimi delodajalci ter možnosti opravljanja usposabljanj pri različnih delodajalcih.

Večino usposabljanj bodo izvajali v Mariboru, del aktivnosti pa tudi v prostorih Mladinskega sveta Lendava, ki je prav tako partner okoli 200.000 evrov vrednega evropsko podprtega projekta, katerega cilj je zaposliti vsaj 20 brezposelnih mladih. Projekt bo razdeljen na tri vsebinske sklope - Knjižnico znanj, Banko povezovanj ter Razvijanje mladih sanj.

Prvi bo udeležencem ponudil seznanitev z mednarodno metodo žive knjižnice, ki bo tokrat uporabljena v namen zaposlovanja, udeleženci pa bodo imeli priložnost spoznati delo pri različni delodajalcih, ki bodo sodelovali v sklopu projekta, Banka povezovanj pa bo udeležencem ponudila kakovostna usposabljanja s področja projektnega dela, možnost razvoja lastnih idej ter priložnost spoznati delo pri različnih delodajalcih.

V okviru sklopa Razvijanje mladih sanj bodo potekala tedenska usposabljanja, ki bodo mladim ponudila konkretna praktična znanja o tem, kakšne kompetence in orodja potrebujejo za vstop na trg dela ter delavnice, ki jim bodo omogočile različna usposabljanja s področja kreativnih in kulturnih industrij.