c S

Za odpravo konfliktov na delovnem mestu evropska sredstva

09.01.2017 11:42 Ljubljana, 09. januarja (STA) - Projekt Odpravimo konflikte na delovnem mestu - ozaveščanje o možnosti posredovanja v sporu med delavcem in delodajalcem ter svetovanje delodajalcem bo podprt z evropskimi sredstvi. Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je namreč izdala odločitev o podpori 1,9 milijona evrov vrednega projekta - 1,5 milijona evrov bo evropskih.

Kot so danes sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma okvirno 1,5 milijona evrov.

Cilj projekta, ki je namenjen predvsem delodajalcem, je okrepitev svetovalne in posredovalne vloge Inšpektorata RS za delo, in sicer z uporabo instituta mirnega posredovanja v sporih med delavci in delodajalci.

Aktivnosti bodo usmerjene k dvigu ravni ozaveščenosti delodajalcev glede zagotavljanja dostojnega dela zaposlenih, pomena urejenosti delovnih razmerij ter varnega in zdravega delovnega okolja.

"Vse to bo prispevalo k razbremenitvi inšpektorjev za delo, k preprečevanju novih delovnih sporov in posledično k izboljšanju delovnega okolja oziroma delovanja trga dela. To bo v korist tako delodajalcem kot zaposlenim," so še navedli v vladni službi.