c S

Zaradi gripe v Srbiji podaljšali šolske počitnice

04.01.2017 13:37 Beograd, 04. januarja (STA) - V Srbiji bodo zaradi epidemije gripe za dva dneva podaljšali šolske počitnice, je danes sporočil srbski minister za šolstvo Mladen Šarčević. Otroci se bodo tako v šolske klopi ponovno usedli v prihodnjo sredo in ne že v ponedeljek, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Srbski otroci bi se morali v šolo vrniti v ponedeljek po pravoslavnem božiču, ki bo letos v soboto. Vendar so jih zaradi večjega porasta obolelih za gripo podaljšali, saj želijo preprečiti možno hitrejše širjenje bolezni.

Zdravstveni strokovnjaki v Srbiji so potrdili, da se je gripa razširila po celi državi in da gre za sezonsko gripo, le da se je ta letos pojavila prej kot prejšnje leto. Običajno se epidemija gripe širi tudi od štiri do šest tednov, ko doseže vrhunec, nato pa se število zbolelih zmanjša.

Sicer pa je intenzivna epidemija gripe prisotna tudi na Hrvaškem, kjer sta konec prejšnjega leta umrli dve osebi. Največ obolelih za gripo pa je v Zagrebu in Splitu. Njihovo število pa se iz tedna v teden hitro zvišuje.